טיפול בפיסטולה

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

24/09/2012 | 19:50 | מאת: ויקי

שלום פרופ' פיירמן! רציתי לקבל את דעתך בנושא, לאחר תקופה מאוד ממושכת של דלקות חוזרות בדרכי השתן נמצא שיש לי פיסטולה עקב מחלת הקרוהן שלי והפיסטולה נמצת צמוד לשלפוחית השתן (נוצר חור בין המעי לבין שלפוחית השתן), אפילו הרבה פעמים ניתן לראות חתיכות של שאריות אוכל בשתן.רציתי לשאול האם קבלת HUMIRA יכולה לעזור לסגירת הפיסטולה או שבנוסף ל- HUMIRA צריך לעשות ניתוח ולסגור את הפיסטולה? המון תודה, ויקי

25/09/2012 | 10:03 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

קשה לתת תשובה כן או לא בפורום יש מצבים שמסתפקים בטיפול תרופתי ויש מקרים לניותוח צקריך לראות את מכלול הנתונים ( בדיקה רפואית, ממצאי אנדוסקופיות, צילומי הדמיה מעבדה משך טיפול ועוד ועוד * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן