פענוח בדיקת דם לצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

15/04/2012 | 09:33 | מאת: רונה

שלום רב, בבדיקת צליאק שנערכה לבני התוצאות היו: IGG - 750 IGM - 146 IGA - 74 ובנוסף נכתב NEGATIVE 2 . הבדיקה נעשתה במעבדה של סורוקה. האם יש חשש לצליאק? ואם לא, מה יכול לגרום ל-IGM גבוה מהנורמה ו-IGA נמוך מהנורמה?

איני מכיר את הערכים הנורמלים במעבדת סורוקה אך במידה ורמת IGA בתחום התקין בהתאם לגיל הילד ובדיקת הנוגדנים שלילית אך הסיכוי לצליאק נמוך. במידה ויש ספק ניתן לבצע נוגדנים על בסיס IGG או בדיקה גנטית שיכולה לשלול כמעט בודאות צליאק. IGA נמוך יכול להיות עקב חסר מולד. רמת IGM מוגברת פחות ספציפית יכולה להיות קשורה למחלות המטולוגיות. במקרה של ספק ניתן להיועץ עם המטולוג תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן