כמה זמן יש לצרוך גלוטן לפני בדיקה לצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

20/10/2018 | 13:08 | מאת: שרון

שלום דר׳. אני בת 49, התחילו תסמינים בחודשים האחרונים (בעיקר שלשול לאורך מס שבועות). נעלמו לאחר הפסקת צריכת גלוטן. קיים צליאק מאובחן במשפחה (בת אחי ובת דודתי). לפני כשלושה שבועות חזרתי לצרוך גלוטן לקראת בדיקה. שלשול הופיע מדי פעם, לפני יומיים הופיעה בצקת משמעותית בזרועות, ללא סיבה מסוימת (לאחר בדיקה רפואית). גם עייפות קשה. האם ללכת להיבדק או להמתין פרק זמן נוסף? תודה!

צריך לבצע בדיקת דם סרולוגיה לצליאק

29/10/2018 | 09:02 | מאת: שרון

בוקר טוב. ביצעתי בדיקות דם - מצ"ב התוצאות. בהנחה שהכל תקין בבדיקות הדם - האם יש טעם להמשיך בירור? האם ניתן להניח רגישות לגלוטן ללא צליאק? לאחר בדיקת הדם הפסקתי לצרוך גלוטן . תודה, שרון

מנהלי פורום צליאק וקרוהן