קמח כוסמין לילד חולה צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

03/10/2018 | 23:03 | מאת: יצחק

שלום רב בני בן 6 אובחן כחולה צליאק לפני כשנתיים באמצעות ביופסיה. לאחרונה שמענו מידיד חולה צליאק בגיל מבוגר, שהוא כבר שנים אוכל ללא כל בעיה מוצרים מקמח כוסמין. החלטנו לנסות זאת אצל בננו ובמשך חודש הבאנו לו עוגות ועוגיות מקמח כוסמין. לפני כן ואחרי כן ערכנו לו בדיקות דם לערכי צליאק ובשניהם הערכים יצאו בתחום התקין: לפני anti ttg-7.6 אחרי anti ttg 8.8 לפני anti dgp 4.5 אחרי 5.5 anti dgp שאר הבדיקות כמעט ולא השתנו. [האאוזינופילים מעט גבוה: 0.94 ku/L אך גם בבדיקה הקודמת לפני השימוש בכוסמין היה גבוה 0.78]. אין לילד שום סימפטומים של כאבי בטן וכדומה אבקש מאד לדעת האם ניתן להמשיך בתזונה הכוללת כוסמין. האם יש מחקרים התומכים בכך ששימוש בכוסמין עשוי להיות בטוח ולא לגרום לנזק לחולי צליאק או לפחות לחלקם. לפי רוב מה שהצלחתי למצוא ברשת נראה שהנטייה הכללית אינה מאפשרת שימוש בכוסמין לחולי צליאק אך מצאתי גם מאמרים המאשרים שיכול להיות הבדל בין כוסמין לחיטה. בברכה ובתודה

שאלה לפורום רופא ילדים גסטרו

06/10/2018 | 22:32 | מאת: יצחק

תודה. לא מצאתי כאן פורום גסטרו ילדים.(דרך אגב, על איזה סוג שאלות עונים כאן ואיזה מתאימים יותר לגסטרו? ).

מנהלי פורום צליאק וקרוהן