בדיקה גנטית לאיתור צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

10/03/2018 | 11:26 | מאת: עינת

בבדיקה גנטית לאיתור אללים לצליאק נמצא האלל HLA DQA*05 בסיווג הרקמות חיפשו מס' אללים ביניהם HLA DQA1*05 (בתשובה ייתכן ששכחו להקליד 1). האם זה אומר שיש צליאק?

12/03/2018 | 18:13 | מאת: ד"ר דן פלדמן

אללים אלו קיימים גם בקרב אנשים בריאים (בכ- 20-30%). לכן, ממצא חיובי של הבדיקה הגנטית אמנם מעלה את הסיכוי למחלת הצליאק, אך אינו מהווה הוכחה וודאית לקיום המחלה. במקרים אלו, דרושה קורלציה (מתאם) קלינית על מנת לאבחן את המחלה. על כן, כאשר תוצאת הבדיקה הגנטית היא חיובית, היא אינה יכולה לשמש כתחליף לבדיקות הנוגדנים לצליאק ו/או לבדיקות נוספות.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן