אנדומטריאוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

09/07/2012 | 23:59 | מאת: מירב

שלום רב! אני בת 43 כמעט ויש לי אנדומטריוזיס. עברתי בעבר ניתוח להסרת הדבקויות עקב כאבי אגן איומים שהיו לי..זה עזר לי די טוב אבל כעת, כבר שנה או יותר, אני שוב סובלת מכאבים באגן ושוב אני מתקפלת מכאב כאשר אני עומדת למשל, אז אני מרגישה את כאילו יש לי הידבקויות שוב כבעבר וכאילו האגן שלי מודלק(אולי לא כאילו אלא באמת??). יש לי שלושה ילדים וכל חיי סבלתי ממחזור כאשר בשנים האחרונות, המחזור משום מה או עקב הגיל, התקצר לי ומאז לידת בתי הקטנה בת ה 8 וחצי...כאשר עד להריון עמה, אורך המחזור ארך כשבועיים ומתישהו אחרי לידת בתי הקטנה הוא נמשך כשבוע ומשהו ולפעמים רק שבוע...הדימום עדיין איום ונורא. רציתי לדעת אם יש מצב שההידבקויות חזרו לי? האם רק בניתוח ניתן לדעת כמו אז לפני כ 15 שנה או שישנה בדיקה חדשנית בה ניתן לאתר זאת? מה אני יכולה לעשות כדי שהכאבים ייפסקו? ושאלה אחרונה, הבנתי שיש אנדומטריוזיס כל עוד האשה פוריה, אבל מה קורה לרחם כשהמחזור נפסק?האם אין כבר הידבקויות ואין כאבי אגן או שזה נשאר לעד? תודה רבה וסליחה על אורך דבריי. מירב.

10/07/2012 | 00:14 | מאת: מירב

קראתי עכשיו למטה בשירשור, שזה פוגע במעיים...?? יכול להיות הדבר הזה?כי יש לי מעי רגיז ואני סובלת משילשולים רבים ויציאות רבות וגזים רבים ובטן תפוחה וכואבת..מה הקשר למעיים ולאנדו'?איך זה מגיע למעיים?ישנם עוד איברים שזה יכול לפגוע?בגילי כדאי לי גם לגשת למרפאת האנדו'?? איזה טיפול פרט לניתוחי ניתן לקבל? והאם זה מרפא זאת או שזה כרוני? שוב תודה וסליחה על החפירות, זה פשוט חדש לי כל זה...חשבתי שחיים עםזה וזהו, למרות שאני מאובחנת שנים רבות ויודעת ע"כ לא מעט דברים, אבל חדש לי שיש מרפאות לאנדו' ו על המעיים לא ידעתי...קיצר, שווה לי ללכת למרפאה שכזאת? שוב תודה רבה. מירב.

מירב שלום רב, אנדומטריוזיס והדבקויות בהחלט יכולים לחזור ולהופיע גם לאחר שנים. האיבחון לבעייתך מתחיל בבדיקה מלאה ומדוקדקת ואבחנה סופית נעשית בדכ בניתוח. אבל אני ממליץ שראשית תגיעי לבדיקה מסודרת. את מוזמנת לפנות אלי ישירות בטלפון 054-8119887 או למרפאת אנדומטריוזיס בביח מאיר ואשמח לעזור לך. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים