פניה למרפאה לאנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

10/05/2012 | 20:58 | מאת: נטע

בעקבות חשד שלי לאנדומטריוזיס קבעתי תור לעוד כחודש במרפאה בתה"ש. הבנתי שאפשר להגיע עם טופס 17 ולבצע את הבדיקות ללא תשלום. עכשיו פניתי לרופא המשפחה שלי כדי לקבל הפניה אך הוא לא נתן לי, בטענה שדבר כזה צריך להיעשות ע"י רופא נשים בלבד. (למרות ששמעתי על נשים שקיבלו הפניה גם מרופא משפחה). אני לא יודעת אם אקבל הפניה מרופאת הנשים ומכיוון שאני בקשיים כלכליים אני שואלת האם יש רופא/מרפאה מיוחדת לאנדומטריוזיס בקופת חולים מכבי, באיזור המרכז? או האם יש דרך לפנות למרפאה ציבורית כלשהי ללא הפניה?

12/05/2012 | 12:37 | מאת: צוות עמותת אנד"י

נטע שלום, בכל מרפאה/מרכז בבית חולים של אנדומטריוזיס ניתן לשלם גם פרטי ללא טופס 17. יש לך שתי אופציות: להיאבק במכתבים ודרישה מול מכבי שיאשרו לך את טופס ההתחייבות וזאת על סמך כך שלא טיפלו בך כראוי עד היום. או לשלם פרטי (המחיר לא גבוה, אך כולל בד"כ רק בדיקת רופא ללא אולטרסאונד או בדיקות נוספות אם יש צורך) ובמידה ומדובר באנדומטריוזיס להיאבק אחר כך על הזכות להיות מטופלת במרפאה בבית חולים. ממליצות כן להתעקש על מרפאה/מרכז אנדו' שהוא רב תחומי. קיימות מרפאות במספר איזורים בארץ- הפרטים על המרכזים/מרפאות נמצאים באתר אנד"י תחת לשונית טיפול וייעוץ http://www.endi.org.il/%d7%90%d7%a0%d7%93%d7%99/%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%95%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%a5/%d7%9e%d7%a8%d7%a4%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a0%d7%93%d7%95%d7%9e%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%96%d7%99%d7%a1/ בהצלחה.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים