כאבים ודימום ביחסי מין

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

06/12/2014 | 13:54 | מאת: נעמי הראל

שלום, אני מאובחנת כבר כשנה עם אנדרומטריוזיס,וכבר עברתי ניתוח לפרוסקופי, השבוע קיימתי יחסי מין לראשונה מאז הניתוח. במשך פעמים- שלוש היו לי כאבים מאוד חזקים באגן אחר כך,וגם בנרתיק ושמתי לב שהיו לי דימומים לפני ואחרי קיום היחסי מין. אני לוקחת גלולות פליים ברצף כבר שנה, ההפסקה האחרונה שלי הייתה לפני חודשיים. האם אני עדיין מוגנת בעקבות הדימומים שהיו? יש דרך להקל על הכאבים? תודה..

שלום רב, ראשית כאשר יש דימום לאחר מגע מיני חייבים לבצע בדיקה אצל רופא מטפל ולקחת משטח מצואר הרחם. שנית, כאשר הגלולות ניתנות ברצף ללא שיכחת גלולות את עדיין מוגנת למרות הדימום. לגבי הכאבים צריכים לבדוק ולראות מה מקור הכאבים והאם ישנם ממצאיפ באגן שגורמים לכאבים ודורשים טיפול תרופתי או ניתוחי. רק לאחר ייעוץ ובדיקה מסודרים ניתן לומר כיצד ניתן לשפר את איכות חייך. את מוזמנת לפנות לבדיקה ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים