האם עליי לעשות משהו בנידון?

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

09/09/2014 | 02:45 | מאת: סובלי

שלום, ברצוני לברר - מגיל צעיר מאוד היו לי כאבי מחזור נוראיים ודימום רב, שהצריך משככבי כאבים (וגם זה לא תמיד עזר). בשלב מסויים זה הגיע לכך שגרם לי להקאות (כנראה בגלל ההתכווצויות). בנוסף היו לי כאבים בזמן אורגזמה כשבוע-שבועיים לפני המחזור. בעקבות זאת, על בסיס דברים שקראתי התחלתי לקחת גלולות בגיל 24. היום אני בת 31. הכאבים כמובן כמעט שנעלמו (יכול להופיע באופן חלוש ביום הראשון של המחזור בזמן הפסקה). אני לוקחת כ-3 חפיסות ברצף. מסתבר שבאזור החפיסה השלישית חוזרים לי הכאבים הללו בזמן אורגזמה. לעיתים הכאב יהיה מאוד חזק כמו כאבי המחזור שלפני הגלולות. הם יעלמו רק לאחר שאעשה את ההפסקה (אם אני ממשיכה "בכוח" לקחת זה ימשיך לתת אותות כאב חלש במהלך היום). האם אני צריכה לעשות משהו עם זה? להתייחס לזה? (יש לציין שעשיתי בדיקת אולטרסאונד חיצוני לפני בערך שנתיים והכל תקין. התופעות, לעומת זאת, קיימות כבר שנים) אודה מאוד לעצתך

שלום רב, עלייך להמשיך טיפול באותה דרך ולא לשנות. יתכן שאם תקצרי את משך הטיפול לשתי חפיסות וחצי כל פעם תמנעי מהופעת הכאבים. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים