מישהו שמע על תופעה זו?

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

27/08/2014 | 14:57 | מאת: עזרה

יש לנו ילדה בת 10. במשך שנה וחצי, כל חודש במחזוריות קבועה, בתאריך כמעט קבוע, היא מקבלת התקף של כאבי בטן. ככה זה חוזר חלילה עם אותם התסמינים. כאב זה כולל: חולשה, חולשה ברגליים, מאבדת את כוחותיה ונכנסת למיטה ל10 ימים ולא יכולה לאכול כמעט כלום. לא עלתה במשקל במשך שנה כבר. אך כעבור 10 ימים של שכיבה במיטה ללא אוכל וחולשה מלאה, הילדה שבה לתפקוד מלא ורגיל כבמטה קסם ונהיה לה תיאבון רב עד לפעם הבאה בה תקבל התקף. נעשו בדיקות שונות בבתי החולים וכל הבדיקות שנעשו לא העלו דבר וכולן תקינות! הרופאים לא יודעים עוד מה זה הדבר הזה ולמה זה קורה! יש לציין שעד לפני חצי שנה היו בבית שרקנים, אך ככל הידוע לנו אין אצל השרקנים מחלות שעוברות לבני אדם לכן גם זה כנראה נפסל. בדקנו גם צליאק (רגישות לגלוטן) וגם זה אין לה. אם מישהו שמע על תופעה זו, או מכיר מישהו שחווה דבר שכזה- בבקשה תגיבו פה או אף תפנו אותנו למישהו שמכיר תופעה זאת! תודה רבה.

28/08/2014 | 01:00 | מאת: דניאל

שלום, אומנם אני לא רופאה וזה לא הנושא של הפורום אבל בתור אחת שסבלה כל הילדות מהתקפים כאלה ורק בגיל 24 גיליתי מה יש לי אני ממליצה לכם ללכת להיבדק במרפאת fmf בשיבא. מחלת fmf גורמת להתקפים כאלה, במחלה הזאת ההתקפים נמשכים רק 3 ימים ובדרכ יש חום אבל יש עוד מחלות גנטיות דומות שגורמות להתקפים של כאבי בטן ועוד תופעות. הם עושים שם בדיקת דם פשוטה לגילוי מחלות כאלה. במחלות האלה בין ההתקפים החולה בריא לגמרי כמו שאת מתארת.. יכול מאוד להיות שזה בכלל לא הכיוון אבל שווה ללכת להיבדק, הם מאוד נחמדים ויסודיים.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים