האם יש קשר בין אקטרופיון לאנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

15/07/2014 | 10:18 | מאת: מבולבלת

שלום רב, אני סובלת מכאבים אחרי קיום יחסים כבר שנים ולאחרונה גם בעת קיום יחסים כואב לי. מחזורים ארוכים, בבדיקה ידנית הרופא שבדק אמר שיש לי רחם אחורי, ואקטרופיון גדול על צוואר הרחם ושלח אותי לUS תלת מימד של האגן והרחם. רציתי לשאו, מעבר לכך שעשיתי פאפ לאקטרופיון, הבנתי שאקטרופיון זה נדידה של תאי רירית הרחם לצוואר הרחם, ואנדומטריוזיס זה גם נדידה של תאי רירית הרחם. האם זה קשור אחד לשני?

שלום רב, אין קשר בין השניים. אקטרופיון הוא למעשה צמיחה של תאים מתוך צואר הרחם החוצה לפני השטח של הצואר. זה איננו קשור כלל לאנדומטריוזיס. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים