לקראת סוף היריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

11/03/2012 | 21:24 | מאת: נוי

ד"ר שלום, כרגע בהיריון שבוע 36 לאחר IVF, בת 39 (הריון שני). לא נותחתי מעולם בניתוח בטן. מאובחנת עפ"י תסמינים ובדיקה ידנית. (בין היתר שלך...). כרגע בסוף ההיריון , ההרגשה בדיוק כמו אחרי שאיבת ביציות. כאבים בשחלות, אי נוחות בתנועה / כאב ואי נוחות בשלפוחית השתן. העובר שלי עכוז ונמוך מאד (2-), צוואר סגור אך מקוצר. האם יש קשר בין התופעות שאני מזכירה (שמוכרות לי...) לבין מצב ההיריון בשלב זה?

נוי שלום רב, תופעות שאת חשה יכולות להיות לקראת סוף הריון ללא קשר לאנדומטריוזיס ולעיתים עם קשר. אין כמובן מה לעשות בעניין אלא המשך מעקב. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים