שימוש ממושך בויזאבל

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

28/05/2014 | 01:13 | מאת: מעיין

ד"ר שינמן שלום רב, לפני יותר משנה הייתי אצלך ורשמת לי ויזאבל בשל חשד לאנדרומיטיוזיס. באולטרסאונד לא נמצא דבר אבל המלצת לקחת את התרופה בכל זאת וללא הבדיקה החודרנית (ששכחתי את שמה) כי התסמינים התאימו. מאז המחזור נעלם ואיתו הכאבים והחיים שלי הרבה יותר טובים ולא מסתכמים בשלושה שבועות בחודש. כבר שנה שאני מחדשת את המרשם על ידי רופא המשפחה ופתאום התחלתי לחשוש שאולי אסור להשתמש בתרופה לזמן כה ממושך. בשבועיים האחרונים גם התחילו לי כאבי בטן כמו של מחזור בלילה ובחודש האחרון גם קצת אקנה (אני בת 29 ולא סבלתי מזה בעבר). דימומים מדי פעם תמיד היו. אם כן האם כדאי לעשות הפסקה (דבר שמאוד יצער אותי) או שאפשר להמשיך חופשי? חוץ מזה יש לי עוד כמה שאלות על סיכונים להיריון עתידי בגלל התרופה (לא בגלל המחלה), על חשש שלא אובחנתי נכון כי התסמין המרכזי (כאבים ביחסי מין) עדיין קיים והכאב מרגיש לי יותר חיצוני מפנימי ועוד, אבל אתה כבר לא מופיע בכללית ורופאים אחרים שניסיתי בכללית אפילו לא ידעו מה זה ויזאבל. אני גרה כעת בארה"ב ומגיעה לחודש לארץ, האם אתה עדיין מקבל מטופלים (אפשר בפרטי) ואם לא למי אוכל לפנות? תודה מראש, מעיין

שלום רב, התגובה שלך לויזבל היא טובה ואת צריכה להמשיך את הטיפול. אולם חייבים לבצע הערכה מסודרת. אני אשמח לעזור. יכולה לפנות אל מרפאתי 053-8319887 בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים