מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

14/02/2014 | 22:08 | מאת: נטע

שלום, השאלה שלי אולי לא קשורה ישירות לנושא הפורום אך בכל זאת מנסה, אולי אקבל כאן תשובה/הכוונה. אני בת 38, לאחרונה אובחנתי עם מיומות/שרירנים ברחם, אחרי שהתלוננתי על כאבי מחזור חריגים ודימומים כבדים. כרגע אני מטופלת באמצעות גלולות, קרוב לחצי שנה, כאשר במהלך הזמן הזה הוחלפו הגלולות, אך עדיין במחזור האחרון סבלתי מדימום חזק. רציתי לדעת האם למיומות ברחם יש אלטרנטיבה לטיפול בגלולות? אני יודעת שבגילי טיפול בגלולות עשוי להיות בעייתי לאורך זמן והאמת שאני די מוטרדת מכך. האם לגלולות לא עלולות להיות השלכות בעייתיות בעתיד? אציין כי אני רווקה ולא מקיימת יחסי מין אך בכל זאת מוטרדת מעניין הגלולות.

שלום רב, אין הבדל בין הגלולות השונות בהקשר לטיפול בדימום. פרט לגלולות ניתן להשתמש בהתקן. אולם ראשית יש לבדוק אותך, לזהות את השרירנים ומיקומם. יש מצבים שטיפול תרופתי לא מספיק וצריך להסיר את השרירנים בניתוח. את מוזמנת לפנות אלי לבדיקה ואשמח לעזור בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים