ניתוח או גלולות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

01/01/2014 | 02:39 | מאת: גלית

שלום, אני בת 31+3 סובלת מאנדומטריוזיס שנים בין ההיריונות. אני מתלבטת אם לחזור לגלולות או לעשות את הניתוח. אני מפחדת מתופעות הלוואי של הגלולות בעיקר מהקרישיות {למרות שאני לא מעשנת ואין היסטוריה של קרישיות}. אבל אני חייבת לעשות משהו כי די נמאס. השאלה שלי היא האם הגלולות ממיסות את הנגעים הקיימים או רק מונעות היווצרות חדשים? תודה

גלית שלום, ההחלטה בין טיפול תרופתי לניתוח תלויה במספר גורמים. לפני החלטה על ניתוח או המשך גלולות צריך לבדוק אותך ולהשלים הערכה המקובלת באנדומטריוזיס. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה מסודרת ולאחריה הסבר על הטיפול המתאים לך. בברכה דר רון שינמן 054-8119887

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים