איסבילות להורמון פרוגסטרון וחיפוש אחר גלולות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

10/11/2013 | 14:58 | מאת: אורלי

שלום ד"ר שינמן. מתנצלת מראש על אורך ההודעה, אבל אני נואשת. בבקשה תעזור לי.. אני בת 30 וסובלת מכאבים קשים שבוע לפני המחזור ובזמן המחזור. לפני כחצי שנה אובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס, על מנת להקל על התסמינים החריפים ולמנוע מחזור הומלץ לי להתחיל טיפול בגלולות. במשך 3 חודשים נטלתי גלולות מסוג מינס, במהלך החודשים האלה סבלתי מגירודים בגוף, כאבי ראש, ודימומים יוםיומיים. הוחלט להעביר אותי לטבעת נוברינג, הדימום המשיך ואיתו חולשה פיזית גדולה והרגעה כללית רעה. אחד הגניקולוקים המליץ לי לעבור בדיקת רגישות להורמונים. בבדיקה דקרו אותי ב 3 סוגי הורמונים בירך. במקום שדקרו בהורמון פרוגסטרון נוצרה אדמומיות גדולה לאחר יומיים האדמומיות הפכה כחולה סגולה (כמו מכה יבשה) ולאחר שבוע הכל נעלם. הלכתי לגניקולוג אחר שאמרא שבדיקת הורמונים היא מיותרת ולא לחינם אינה מוכרת במרפאות ובבתי חולים ושאני צריכה להמשיך לנסות לחפש את הגלולות המתאימות לי ונתנה לי מרשם לגלולות מסוג אמילי. נמאס לי להיות שפן נסיונות ואני כבר חודשיים ללא גלולות והמצב לא טוב בכלל, המחזורים קשים מאוד עם דימומים כבדים ביותר. שבועיים בחודש אני לא יכולה לתפקד.. מה לדתך עלי לעשות? תודה רבה ושוב סליחה על אורך ההודעה. אורלי

שלום רב, הטיפול באנדומטריוזיס יכול להיות גלולות או תכשירים אחרים. צריך להתאים לך את התכשיר הנכון. כמובן שלא ניתן לפתור את בעייתך דרך בפורום. את מוזמנת לפנות למרפאתנו או אלי ישירות ואשמח לעזור.

03/12/2013 | 09:05 | מאת: מיכל

האם מינס היא הגלולה היחידה שניסית לקחת? הבנתי שמינון של 20 מיקרוגרם אתניל אסטרדיול יותר אידאלי על מנת למנוע דימומים, הריון וכטיפול בתופעות נוספות (במינס יש 15). שאלי את הרופאה שלך על גלולות פליים כי למיטה הבנתי הן גם במינון הורמונלי נמוך.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים