כאבים בחדירה עמוקה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

05/03/2012 | 12:53 | מאת: רויטל

שלום. לפני כ 6 שנים כמה חודשים לאחר הלידה התחילו לי כאבים כאשר החדירה היא עמוקה. אני ממש מרגישה כאילו מזיזים לי שם את כל האיברים הפנימיים ופוגעים שם במשהו. הלכתי למומחה לצוואר הרחם שחושד שיש לי אנדוטרמיוזיס אבל אומר שאני חייבת לעבור בדיקה שנקראת לפרסקופיה בשביל אבחון סופי. שאלה שלי אם אני באמת חייבת לעבור את הבדיקה הזאת (שזה בעצם ניתוח אפילו) או שיש דרך אבחון אחרת....כי הכאבים בחדירה לא עוברים....גם אם אני לוקחת גלולות רצוף כמו שהמליצו לי:-(

רויטל שלום רב, התיאור שלך מכוון מאד לאנדומטריוזיס אשר מערב את האגן והנרתיק. ברוב כמעט מוחלט של המקרים אין צורך בלפרוסקופיה לאבחון וניתן לזהות ממצאים אלו בבדיקה גינקולוגית מכוונת לאנדומטריוזיס. אולם ברוב המקרים לא ניתן לטפל בתלונותיך ללא ניתוח להסרת הממצא. ניתוח כזה יש לבצע ע?י צוות המיומן בטיפול באנדומטריוזיס מסוג זה. המלצתי שתפני לבדיקה מלאה מכוונת לאנדומטריוזיס ולאחריה תוכלי לקבל את תמונת המצב המלאה של מצבך והמלצות רלוונטיות - יש או אין צורך בניתוח. את מוזמנת לפנות ואשמח לעזור לך בנושא זה בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים