החלפת גלולות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

21/08/2013 | 13:41 | מאת: נטלי

בהמשך לתהייה שלי לגבי עלייה במשקל. גם לי נראה תמוהה אבל רק שהפסקתי גלולות (גינרה, דיאנה...) ירדתי 40 ק'. בין 2 ההריונות לא עליתי במשקל למרות הטיפולים (IVF) ולאחר הלידה שחזרתי לקחת גלולות ולאחר מכן ויזאבל, עליתי 10 ק' בשנה. 1. לדעתך, אני יכולה להמשיך לקחת ויזאבל והוא אינו גורם לעלייה במשקל יותר מ-3 ק' מקסימום? 2. האם גם 3 ק' הם קבועיים או זמניים עד שהגוף מתאזן? 3. במידה וארצה לבדוק זאת ע"י החלפה לגלולות, אלו גלולות הם עדינות ביותר מבחינת המינונים ומתאימות לנטילה ברצף ? תודה רבה

נטלי שלום רב, ויזבל לא גורם לעלייה חריגה במשקל בד"כ ועל כן אין מניעה שתקחי אותו. לרוב כשנוטלים גלולות העלייה הקלה במשקל נותרת בהיינה כל עוד תקחי את הטיפול ויעלמו לאחר סיומו. בכל מקרה טיפול פרוגסטטיבי משפיע פחות על המשקל ולכן לדעתי הוא עדיף מטיפול של גלולות עם פרוגסטרון מכל מינון שהוא. לכן עדיף ויזבל מגלולות מבחינת המשקל. בברכה ד"ר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים