הידבקויות ואנדומטוריטזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

24/06/2013 | 19:10 | מאת: ליז

שלום דר שיינמן, לפני שמונה שנים עברתי ניתוח קיסרי , לפניו היתה לי לידה רגילה ואחריו עוד שתי לידות רגילות. מאז הקיסרי אני סובלת באופן כרוני מכאבים בצד שמאל של הבטן התחתונה בליווי כאבים בגב תחתון והרגל השמאלית, לחץ הפי הטבעת ובנרתיק ואי נוחות לאחר מתן שתן וכאב בשלפוחית לאחר שתן. הכאבים יכולים להתחיל כשבוע לפני המחזור להמשך לאחר כשבועיים לאחר מחזור , גם הביוץ מורגש היטב . כשהכאבים חזקים כואב לי גם כשאני מתיישבת. לפני כשלוש שנים ביצעתי בדיקה אורודינמית אשר במהלכה לא יכולתי להמשיך במילוי השלפוחית כי החלו כאבים קשים. האורולוג סבר שזה יכול להיות תסמונת ic או אנגומטוריוזיס. לפני כשלושה חודשים הייתי במרפאה של דר זולטי שבדק אותי ידנית בפי הטבעת ובנרתיק ואמר שיש לי הידבקויות ברצועות שמאל ובין הרחם לשלפוחית וגם אמר שעל ההדבקויות יש אנגומטוריטזיס, המליץ על מירנה. ניסיתי לקחת גלולות מס. חודשים ששיפרו את מצבי מאוד אך גרמו לי לכאבי בטן קשים ולכולסטרול. לפני כחודש התקנתי מירנה אך לצערי אני סובלת מכאבים ואפילו חלה מעט החמרה. אציין כי יש לי קושי רב בקיום יחסי מין שגורמים לי כאבים חזקים בזמן המגע ואחריו. במכתב של זולטי מצויין רק עניין ההדבקויות ללא תזכורת לאנדומטוריוזיס . מה לדעתך הבעייה ? אני מיואשת ומבולבלת ובעיקר סובלת וחרדה. אגב עשיתי גם c125 שיצא תקין ct שגם יצא תקין . אודה על חוות דעתך המקצועית. בברכה, ליז.

24/06/2013 | 19:45 | מאת: ליז

אוסיף כי לכל התסמינים מתלווה גם עייפות וחולשה. תודה, ליז.

ליז שלום, תלונותיך עלולות להתאים לאנדומטריוזיס, כמו כן גם מיקום הכאבים לפי התיאור שלך מתאים. נציין כי במקרים כאלו שטיפולים תרופתיים לא עוזרים יש לשקול התערבות. אולם כמובן שזה ייעוץ כללי ועל מנת לוודא את כל הנאמר וללת לך יעוץ מסודר עלייך לפנות לבדיקה מסודרת לצורך אבחון וייעוץ בנושא של אנדומטריוזיס. את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לעזור. בברכה ד"ר רון שינמן 054-8119887

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים