חשוב

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

23/02/2012 | 16:27 | מאת: חרדה מאד

ד"ר שלום, סובלת מתסמינים קשים של אנדו לכל אורך החודש. גלולות החזירו לי את חיי. כעת לאחר לידה ושמירת הריון ממושכת מזריקה קלקסן 40 כצעד מניעתי (6 שבועות אחרי) ונוטלת גלולות שכאמור החזירו את איכות חיי. האם אוכל להמשיך בכך במידה וחלילה תתגלה בעיית קרישיות? לא היו לי חיים קודם, הדקפפטיל הינו זמני ואני לא מוכנה לחזור למה שהיה קודם או לכרות רחם כרגע. אין לי בעיה להזריק פעם ביום. תודה על זמנך

שלום רב, ראשית תרשי לי לאחל לך מזל טוב על לידתך. להבנתי יש לך בעייה רפואית אשר הצדיקה טיפול נוגד קרישה. מצב זה לרוב אינו מאפשר שימוש בגלולות רגילות. אולם, אנו חייבים להבין בדיוק במה מדובר וממה את סובלת ולפי זה יהיה ניתן להתאים לך טיפול תרופתי המתאים לבעיייתך הרפואית. אם כך עלייך לפנות לבדיקה ויעוץ אשר לאחריו ניתן יהיה לתת יעוץ מסודר. זכרי, יש פתרונות תרופתיים נוספים שאינם גלולות ולא תמיד חייבים ניתוח. אשמח לעזור לך. בברכה דר רון שינמן

23/02/2012 | 20:15 | מאת: חרדה מאד

תודה על הברכה ועל מילותיך החמות. הקלקסן ניתן לי על רקע של העדר גל דיאסטולי בהריון קודם והזדקנות מוקדמת של השיליה אך מעולם לא נעשה בירור אחר כך ולכן הקלקסן היה כדי להיות בצד הבטוח. כך גם המשך נטילתו כעת. הדימום והכאבים אחרי הלידה היוו תיזכורת חמורה למצב שאסור לי לחזור אליו. מה עושים אם חלילה יתברר שיש איזו בעיה ולא אוכל לקחת גלולה (איני ישנה בלילה מהתסריט המבעית)? אני מבינה ששאר התרופות הן בעיקרן נטולות אסטרוגן ויעילות פחות, או הזריקות דקא/לוקרין שהשפיעו פחות ובמילא מוגבלות בזמן. אגיע כמובן ליעוץ אך בינתיים, כדי שאוכל לישון בלילה -האם תוכל לומר מה נמצא יעיל לנשים במצבי שלא יביא אותי לאישפוזים חוזרים ויחזיר לי את התקווה לחיים רגילים? האם התרופה החדשה ויסאבל שלא נכנסה לסל הבריאות נמצאת בארץ לרכישה פרטית/מחול? אני מבינה שבכ"ז יש בנות שלוקחות גלולות עם מדלל. מדוע זו לא אופציה? סליחה על ריבוי השאלות וההיסטריה. היא אמיתית.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים