גלולות או ויזאבל?

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

07/11/2012 | 23:50 | מאת: אפרת 32

בזמנו בשיבא, קיבלתי טיפול ע"י גלולות פמינט ברצף לאנדו' שלי. האם יש לי סיבה טובה לשקול לעבור לויזאבל? אגב, מה ידוע על השפעתה על החשק המיני? הגלולות מדכאות לי אותו. תודה, אפרת

אפרת שלום רב, אין מחקרים שמשווים יעילות של ויזבל מול גלולות משולבות כמו פמינט ואחרות. אם הטיפול יעיל ואין לך כאבים אזי אין סיבה להחליף טיפול. ירידה בחשק המיני הינה תופעת לוואי ידועה של גלולות משולבות. אולם פחות בולטת בויזבל. לשיקולך האם להחליף טיפול. בברכה דר רון שינמן

08/11/2012 | 10:56 | מאת: אפרת

תודה, רון. לא הייתי רוצה ככה סתם לעבור לויזאבל - גם בגלל העלות וגם בגלל תופעות הלוואי שאני קוראת עליהן. האם גלולות כמו יסמין ובלארה מתאימות לטיפול באנדו'? הבנתי שייתכן שהן פחות משפיעות על החשק המיני. אפרת

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים