אנדו' ומירנה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

05/11/2012 | 22:24 | מאת: אלונוש

שלום רב, אובחנתי לפני כ-5 שנים כסובלת מאנדו, לאחר תקופה של כאבים בלתי נסבלים בביוץ ומחזור. בתחילה זריקת לוקרין אחת הרגיעה את העסק לחצי שנה ולאחר מכן נעשה ניסיון עם גלולות שנלקחו ברצף, אך לא בהצלחה מכיוון שהסימנים הלכו והתגברו עם התקדמות המחזורים. אז הרופא המליץ על מירנה, בשאמת הרגיעה את הכאבים בצורה יפה. לפני כחצי שנה הרופא המליץ להחליף את המירנה ומאז זה לא כ"כ מוצלח כמו בפעם הראשונה...גודש וכאבים בשדיים, כאבי בטן, מגרנות ועוד. עד כמה יעיל ונפוץ שימוש במירנה באנדו? אם אני מבינה נכון, המירנה מפרישה פרוגסטרון, ואילו כל מאזן האסטרוגן נשאר בגוף כמו שהיה. אודה לחוות דעתך, אלונוש

שלום רב, מירנה היא פיתרון שיעיל ב 70% מהמטופלות באנדומטריוזיס. אולם לעיתים היעילות נפגעת ולא רציפה. מה שאת חווה יתכן. אני ממליץ שתעבירי בדיקה מסודרת לאבחון האנדומטריוזיס ומצבך והתאמת הטיפול בהתאם. את מוזמנת לפנות אל מרפאת האנדומטריוזיס בביח מאיר או אלי ישירות ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים