כאבים חזקים אחרי קיום יחסים

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

02/09/2012 | 11:46 | מאת: טליה

שלום, אני בת 25 ואחרי 2 לידות, יש לי בעיה שכבר שנתיים מטרידה אבל לאחרונה התגברה מאד. אחרי קיום יחסים, יש לי כאבים חזקים עמוק בנרתיק ובבטן התחתונה, קצת מעל ובמקביל לקו השיער. קשה לי לעמוד ואפילו בישיבה כואב לי ולאחרונה גם בשכיבה, כאבים שאני חשה גם תוך כדי שינה. כאבים אלה נמשכים כמה שעות ויכולים להרגע אפילו רק אחרי יום שלם. ולפעמים אפילו ממשיכים יותר אבל ברמה פחות נוראית. זה לא כאב שורף של החיכוך. זה כאב חזק בבטן התחתונה ממש מעל שתי הבלוטות וכואב גם בנרתיק וגם בבטן. הגניקולוג טוען שהרחם מעט צנוח אבל חוצמזה הכל תקין (בדיקה ידנית) וזה לא קשור אליו. האורגניקולוג שעשה לי פיזוטרפיה גם טוען שזה לא קשור אליו. ורצפת האגן שלי חזקה. אני לא יודעת אם זה קשור, אבל אני לא בהריון,(מנעתי עד לפני 4 חודשים) כואב לי לפני שהווסת מגיעה ובמהלכה עד כד לקיחת כדור. כשקראתי את הכותרת של הפורום הבנתי שאולי זה קשור, באמת יש תקופות שכואב לי מאד לתת שתן (לא שורף, כאב חזק מתפשט וגורם לי ממש להתכווץ) ויש לי הפרעות מעיים, שלשולים ועצירות לחילופין. אני לא יכולה לקיים יחסים במשך היום כי זה מוציא אותי מתפקוד. ולאחרונה גם בלילה, כי למחרת עדיין כואב לי. אני חייבת עזרה. למי לפנות מה לעשות?

טליה שלום רב, התלונות שלך מאד אופייניות לאנדומטריוזיס. על כן אני ממליץ לבדוק אופציה שמדובר באנדומטריוזיס. גם במידה ולא מתגלה כל ממצא עדיין יש לשקול טיפול תרופתי מתאים. בכל מקרה אני ממליץ בדיקה מכוונת לאנדומטריוזיס. אשמח לעזור בכל בעיה דר רון שינמן 054-8119887

08/09/2012 | 22:29 | מאת: טליה

ד"ר שינמן תודה, זה עשה לי קצת סדר בלבבול. יש לי שאלה נוספת בקשר לאנדומטריוזיס- עשיתי אולטראסאונד גניקלוגי , ויש לי ציסטא צלולה מאחורי הרחם בגודל 1 סמ"ר ועוד אחת בגודל 1.7 סמ"ר, צלולה בתוך השחלה שמאלית שבגלל זה גדולה מהימנית. הרחם- הכל תקין אבל אין קו הד מרכזי. האם זה קשור??? מה זה אומר? האם דימום קל מהרקטום וכן עייפות וחולשה, וכאבי שדיים במשך כל החודש קשורים גם?? תודה רבה.

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים