עצה טיפולית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/08/2012 | 16:33 | מאת: Maleficarum

ד"ר חרמון שלום, זה כשלושה שבועות שאני עוסק בצפיה ישירה בשמש בשעת הזריחה על מנת לטפל בעצמי, ובעקבות עיסוק זה אני חווה כעת שיפור אותו לא חוויתי במהלך תשע השנים האחרונות, בהן אני סובל מכך שמוחי כבד, אטי וכמו לא מגיב לגירויים חיצוניים וגופי תשוש ביותר ורגיש ולו לחוסר שינה קל, בעוד שכעת נדמה שהמח שלי פעיל וחי כפי שלא היה זה שנים רבות. אני מסוגל להפיק מחשבות בהירות, לקלוט מגוון גירויים, להשתמש בו והוא משרת אותי, להבדיל מתחושת העבר שהוא רדום וכבוי לחלוטין. אני אנרגטי בדומה לכל אדם אחר ומוחי פעיל בדומה לזה של כל אדם אחר. הצפיה הישירה באור השמש, במסגרת השיטה המכונה sungazing, ידועה כמגבירה את פעילות בלוטת האצטרובל ויותרת המח. מאחר שאני סבור זה שנים שמוחי כבוי, למעשה, אני תוהה אם אני סובל מתת-פעילות כלשהי שאינה בתחום הפסיכיאטרי. האם ייתכן כך, לדעתך? האם ניתן לאמת זאת בדרך כלשהי ולטפל בכך? מיהו איש המקצוע המתאים? תודה רבה.

10/08/2012 | 17:38 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך היטבת לתאר את אשר אתה חווה... ידוע בבירור שאור 'יודע' לשפר את מצב הרוח באנשים שסובלים מדכאון עונתי.וזאת במחקרים מבוקרים. באשר להסתכלות לשמש בזריחתה,אין לי נתונים מבוקרים... בלוטת האצטרובל מתחלקת לשנים:החלק הקדמי הינו החלק האנדוקריני ומפריש: LH,FSH בהשפעת ה GnRH המופרש מהיפוטלמוס-זוהי קבוצת השליטה על הורמוני המין.(זה היה נושא עבודת הדוקטורט שלי במכון וויצמן). בנסף:TSH ששולט על בלוטת התריס שלה השפעה מכרעת על מצב הרוח.ואותה בודק כל פסיכיאטר בבואו לטפל בדכאון. בנוסף:פרולקטין,אחראי לנושא החלב ועיכוב הורמוני המין החלר האחורי של הבלוטה נקרא נאורו היפופיזה ואחראי להפרשת אוקסיטוצין ווזופרסין בהשפעה מוחית ישירה הרופא שמטפל בהורמונים נקרא אנדוקרינולוג תמשיך להרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה