האם יתכן שילוב של הפרעת אישיות וסכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/03/2012 | 04:08 | מאת: יולצי

עברתי שני אשפוזים, כשברור לי שהייתי במצב פסיכוטי חמור בשני האשפוזים. האשפוז הראשון היה לפני 9 שנים והשני ממש לפני חודשיים. לאחר ההתקף הראשון הייתי בטיפול פרטני אצל פסיכיאטרית במשך כ-7 שנים והיא אמרה שהבעיה שממנה אני סובלת היא הפרעת אישיות ולא סכיזופרניה. האם יתכנו התקפים פסיכוטיים חמורים במצב של הפרעת אישיות שאינם נובעים מסכיזופרניה? אני מדברת על עיוות תפיסתי של הזיות, עיוות חושי של קולות ומגע, וחוסר יכולת לחשוב בצורה בהירה, גם אמונה במחשבות מוגזמות של רדיפה. בבית החולים אני מאובחנת כסכיזופרנית עוד מהאשפוז הראשון. מאוד חשוב לי לדעת ממה אני סובלת כי יתכן שיתאים לי טיפול תרופתי אחר ואולי טיפול פסיכולוגי מתאים. אני נוטלת לפונקס, לא תרופה כל כך נעימה...

16/03/2012 | 07:30 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלןם לך יתכן שילוב של שתי האבחנות כי הם נמצאים בצירים אבחנתיים שונים.. תתמידי בטיפול כי הוא טוב ויעיל בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה