עודף דופמין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/11/2013 | 09:53 | מאת: ליידי

שלום ביתי בת 28 אובחנה מגיל 19 כבעלת אישיות פסיכוטית גבולית. היו לה בעבר 3 תקופות (בהפרש של שנתיים כל אחת )בהם היא בכתה ללא הרף ודיווחה על קולות שהיא שומעת, בנוסף באופן כללי היא אימפולסיבית , יש לה בעיות בארגון זמן(לדעתי קשב וריכוז) ומתקשה בהתמדה בעבודה. נאמר לה שיש לה עודף דופמין.(לא מתאים לסכיזופרניה) היא טופלה במשך זמן מה בסמאפ (מספר חודשים וזה עזר). כיום לא מייצרים את התרופה. שאלתי: מתוך מה שאני קראתי על אישיות פסיכוטית גבולית יש לה רק שני סיפטומים ולא לפחות חמש. האם ניתן להתגבר על העודף בדופמין בדרכים טבעיות?(תזונה, תוספים כמו אומגה 3) מה הסכנה באם היא לא תיטול תרופות? איזו תרופה מומלצת? תודה מראש

22/11/2013 | 17:10 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אין אבחנה כזו של פסיכוטית גבולית אלא שתי אבחנות שנמצאות במישורים שונים של האישיות. נראה לי שמגיע לה הסבר מפורט על האבחנה ממי שאיבחן אותה.

מנהל פורום פסיכיאטריה