בידוד חברתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/03/2012 | 17:06 | מאת: אלון

שלום, אני מעוניין לכתוב סרט שעוסק בבידוד חברתי וחיפשתי לשם כך חומר בספרייה, אך התקשיתי למצוא תחת המונח עצמו, ונתקלתי רק באזכורים לו תחת תופעות שונות. אחת מהן היא הפרעת אישיות הימנעותית. בסרט אחת הדמויות מבודדת את ביתה מפני רעשים כדי שתוכל לנגן בשקט אבל העניין בבידוד גובר אצל הדמות לכדי בידוד חברתי בבית בלי קשר לפונקציה המקורית של בידוד הקירות מרעשים. אשמח לקבל שמות של תופעות נוספות שקשורות בבידוד חברתי. אני מתעניין בסימפטומים חיצוניים שרואים וגם כמובן בתופעות נפשיות פנימיות שמובילות את האדם לפעולה אקטיבית לבידוד חברתי של עצמו תודה מראש למגיבים על כל עזרה בנושא

05/03/2012 | 19:56 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום אלון גם האישיות הנמנעת וגם האישיות הסכיזואידית מבודדים חברתית. הסכיזואיד מבחירה..זאת הפוזיציה שהוא רוצה..ואילו הנמנע מחוסר ברירה:הוא מפוחד! בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה