האם עשיתי טעות רצינית?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/11/2020 | 05:14 | מאת: סהר

אני בחור די צעיר, לפני מספר שנים, עם סיום לימודי התואר הראשון פניתי לפסיכיאטר של הקןפה בשל תחושות של חרדה חברתית. אובחנתי בדיכאון כרוני ככל הנראה בטעות ורק על סמך עדותי וכי הרגשתי פתוח עם הרופא סיפרתי לו שבעבר התנסיתי בקנאביס ובLSD (כנראה טעות חיי שסיפרתי את זה), לאחר תקופה פניתי לפסיכיאטר פרטי והוא אכן קבע 'חרדה חברתית' הלכתי עם האבחנה הזו לרופא המשפחה כדי שישנה את האבחנה בתיק הרפואי שלי והובטח לי שאבחנת הדיכאון תוסר מהתיק הרפואי שלי. לאחר תקופה, גם את אבחנת החרדה החברתית ביקשתי להסיר מהתיק, אך זה לא הצליח להמחק ועבר ל'בעיות עבר' ומוגדר כ'לא רלוונטי' בתיק הרפואי (לא מופיע בסיכומי ביקור/ סיכום מידע רפואי). האם כעת אני לא יכול להגשת למכרזים של עבודות ממשלתיות? לרכוש ביטוחים פרטיים וביטוחי חיים עבור משכנתאות? האם החרבתי את חיי בגלל הפה הגדול שלי?

11/11/2020 | 09:48 | מאת: מני

ככל הנראה לא החרבת כלום. אין לכאורה תנאי קבלה למשרה ממשלתית שלא היה מעולם שימוש בסמים. לכאורה גם עם הביטוח לא יהיה בעיה. אם חלילה כן, אתה יכול להבהיר שזה היה שימוש חד פעמי ומאז מעולם לא נגעת בזה. אם לא יעזור, איני יודע מה תעשה, ואשאיר למי שמבין בזה לענות. לכאורה זה אמור לעזור. בעיית הסמים נפוצה לדאבונינו, ולכן קשה לשלול מכל מי שהתנסה בהם - ביטוח.

28/11/2020 | 21:38 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה