אחרי כמה זמן הפסקת רספרדל אחזור לתפקד?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/09/2020 | 17:50 | מאת: דוד גריסרו

שלום.אני לקחתי היום את המינון האחרון של ה2 מ"ג של רספרדל אחרי שהורדתי בהדרגה מ4 מ"ג ושאלתי היא מרגע הפסקתו כמה זמן יקח לגוף לתפקד מבחינה מינית?כי אני לא מצליח בעצמי להגיע לסיפוק ורק על ידי כך שהייתי הולך למסאג להתפרק מבחינה מינית אני מפחד שנגרם לי אימפוטנציה מהכדור

20/09/2020 | 08:04 | מאת: דוד

מישהו יכול לענות לי על השאלה?תודה דוקטור

20/09/2020 | 15:29 | מאת: דוד

בבקשה מישהו יכול לענות?זה חשוב לי מאוד לדעת את זה

20/09/2020 | 15:59 | מאת: מני

איני הדוקטור של הפורום, אך יודע כיצד בודקים זאת: *לוקחים את זמן מחצית החיים של הכדור; אפשר למצוא זאת בויקיפדיה; בנושא זה ועוד רבים- אפשר לסמוך על הכתוב בויקיפדיה. *תוצאה: זמן מחצית החיים של ריספרידל: בכדורים (1 עד 4 מיליגרם)- 20 שעות, בתמיסה (1 מיליגרם) - 6-3 ימים. *מכפילים זמן זה ב5 (אבדוק מה ההסבר לכך ואם אמצא אחזיר בתגובה נוספת, כעת איני יודע מה ההסבר אך ככה זה): יוצא: בכדורים, לכל היותר תוך 4 ורבע ימים אמורה התרופה להיעלם לחלוטין ויחד איתה כל תופעות הלוואי, כולל המיניות. בתמיסה- תוך 30 יום. *אם התופעה ממשיכה הרבה לאחר זמן זה (למשל: שבועיים אחרי נטילת כדורים או חודש וחצי לאחר תמיסה)- יש לפנות לרופא, המשפחה או הפסיכיאטר (עדיף לפסיכיאטר, בפרט זה שמטפל בך ומכיר פחות או יותר את תיקך הרפואי ויחד עם זה יש לו התמחות ספציפית לפסיכיאטריה וכדוריה), לבירור מדוע התופעה נמשכת וכיצד לטפל בה. בהצלחה וכל טוב, רפואה שלימה. מני

20/09/2020 | 18:28 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נכון. הכל יחזור לתיפקוד- אל דאגה- צריך להמתין לירידת הפרולקטין כי הוא מעכב את יצור הטסטוסטרון! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה