החלפת כדור בתחושה שהנכחי לא ככ עוזר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/08/2020 | 13:12 | מאת: ענת

שלום, אני נוטלת לוסטרל ואריפליי ביחד המצב רוח שלי על הפנים. הלוסטרל ניתן לי בגלל חרדות סובלת מחרדה חברתית. שוקלת להחליף לציפרלקס שמעתי תגובות מצויינות מאנשים על ציפרלקס האם ניתן לקחת אותו עם אריפליי במקום הלוסטרל והאם עוזר במקרים של חרדות ואובססיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2020 | 16:55 | מאת: מני

ניתן לקחתו עם אריפליי (ניתן לי בעבר ביחד על ידי הפסיכיאטר) ומיועד גם למקרי חרדות ואובססיה. בנוגע אם מומלץ- אשאיר לדוקטור לענות...

28/08/2020 | 21:12 | מאת: ענת

תודה, אם היום לקחתי עדיין לוסטרל אפשרי החל ממחר לקחת ציפרלקס או צריך בהדרגה לסיים לוסטרל להמתין כמה ימים ואז ציפרלקס

28/08/2020 | 21:39 | מאת: מני

להתחיל ציפרלקס במקביל עם הפחתת הלוסטרל, לדוגמה: בהורדה מ200 מיליגרם ל150 מיליגרם - להתחיל לקחת 5 מיליגרם ציפרלקס. אחר כך כשמורידים לוסטרל ל100- להתחיל לקחת 10 ציפרלקס, שיתכן שישאר המינון הקבוע. המקסימום המותר - 20 מיליגרם.

29/08/2020 | 10:24 | מאת: ענת

תודה, אני נוטלת לוסטרל 50 מג קיבלתי ציפרלקס 20 מג איך אני עושה מעבר מלוסטרל לציפרלקס עוד היום במקביל מבחינת המינון? הייתי מעדיפה פשוט לעבור ישר לציפרלקס בלי החלוקה הזו של גם וגם

29/08/2020 | 13:41 | מאת: מני

לעבור ישר לציפרלקס עלול לעשות בחלק מהמקרים תסמיני גמילה קשים, שביחד עם תופעות התחלתיות של נטילת כדור חדש עלולים להגיע למימדים איומים. לכן פסיכיאטרים ממליצים להפחית בהדרגה כדור הקודם, יחד עם התחלה הדרגתית של כדור החדש. ליטול 50 מיליגרם לוסטרל יחד עם 5 מיליגרם ציפרלקס, ואחר כך, לאחר שבוע, לרדת לגמרי מלוסטרל ואז לעבור ל10 ציפרלקס, וכל שבוע או לפחות 4-3 ימים לעלות בעוד 5 מיליגרם עד למינון הרצוי, 20 מיליגרם ציפרלקס. זה אמנם לא יוריד לגמרי את התופעות הנזכרות אך בהחלט יכול למתן אותם שיהיו על כל פנים נסבלים איכשהו.. בהצלחה ושבת שלום. מני

29/08/2020 | 14:47 | מאת: ענת

תודה שבת שלום

המלצתי היא לעשות שינוי תרופתי בתיום עם הרופא המטפל!

מנהל פורום פסיכיאטריה