פחד שמישהו אחריך (גם גולשים מוזמנים להגיב)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/08/2020 | 20:59 | מאת: להלה

אניכבר הרבה הרבה שנים פוחדת שרואים אותי כל הזמן או עוקבים אחריו. אני שנה מדבקות על מצלמות שלא יצלמו אותי ואפילו החרדות שחבר שלי שם מצלמות בבית. במקלחת אני תמיד מרגישה שמישהו רואה ובכלל אני מתנהגת לא באופן טבעי כי אני חושבת שמישהו רואה. מישהו יודע מה זה ויכול לעזור?

21/08/2020 | 18:54 | מאת: מני

הכי יועיל לקבוע תור לרופא פסיכיאטר ולקבל אבחון מהיכן נובעת הבעיה וטיפול מתאים. לא רק חולי נפש פונים לפסיכיאטר, גם אנשים נורמלים פונים לפסיכיאטר באם קיימת הפרעה הקשורה בנפש, כמו ההפרעה שציינת. פסיכיאטר זה לא רק אחד שמחלק נוגדי פסיכוזה, אלא גם תרופות נוספות נוגדי בעיות נפשיות/נובעות מהנפש נוספות. בהצלחה וכל טוב. מני (לא הדוקטור של הפורום, רק חבר פעיל בו).

22/08/2020 | 16:21 | מאת: להלה

אני מטופלת כבר הרבה שנים אבל פוחדת לדבר על דברים כאלה שלא יחשבו שאני משוגעת. אני לוקחת כדורים ועוד חודשיים אכנס שוב לטיפול, אבל אני לא מסוגלת לדבר על זה. למה אני ככה?

22/08/2020 | 16:29 | מאת: מני

אני משער שהעצה לזה זה לכתוב את מה שאת רוצה להגיד (ורק לא מצליחה להגיד, אולי כתוצאה מהפרעה באישיות כלשהי) על דף, ממש לפרט הכל בשפת דיבור קולחת על דף, ולהגיד לדוקטור שאת מעדיפה לקרוא מתוך דף. דוקטור נורמלי אמור להסכים לזה. במקרה שגם את זה את לא מסוגלת לקרוא לדוקטור, אזי פשוט תתני לו את הדף לקרוא ותגידי לו לפני שאת פשוט לא מסוגלת לדבר על זה, ורק שיקרא את הדף. גם לזה דוקטור נורמלי יסכים. אם לא יסכים, תלכי לדוקטור אחר, אולי הוא כן יסכים. בכל מקרה, חייב לערב אבחון וטיפול פסיכיאטרי בזה, ורק לאחר מכן אפשר לבקש שיפנה אותך לגורמי מקצוע נוספים כדוגמת פסיכולוג לטיפול בבעיה. הרבה הצלחה וכל טוב! שבת שלום. מני.

29/08/2020 | 18:26 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

הכל נכון תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה