בבקשה מידע על אריפליי תודה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/08/2020 | 22:52 | מאת: אייל

שלום דר !! אני במערכת ברהנש" שנים . ועדיין לא ככ מצליחים לאזן אותי . נוטל לפונקס וביקשתי מהרופא לתת לי אריפליי . שאלתי היא !! נוטל חצי כדור של 5 מ"ג ואני שואל מתי אחוש שיפור וקצת מידע על התרופה . ואיך האריפליי הולכת עם הלפונקס ?? כלומר תהיהי האפשרות להפחית מינון לפונקס בעקבות האריפליי תודה על תגובתך תגובה

22/08/2020 | 16:37 | מאת: מני

אני חושב שלא מומלץ לטפל במקביל בשתי אנטי פסיכוטיים אטיפיים, כלומר באריפליי ולפונקס ביחד. או זה או זה, לא מומלץ לשלב, והכי הרבה לוקחים מאחד מהם מינון מקסימלי מותר. אני מניח שאם אתה מטופל בלפונקס, אזי שכבר היה ניסיון בעבר לטפל בך עם כדורים אחרים והטיפול לא הצליח, ואם כן, הסיכוי שאריפליי יצליח במקום שלפונקס כשל, הוא נמוך. אלא אם מדובר שנתנו לך את הלפונקס כקו טיפול ראשון בפסיכוזה חריפה ותחת אשפוז, שרק אז יתכן באמת שכדאי לנסות אריפליי. כך אני חושב, ונראה מה הדוקטור יענה. נ.ב בכללי אריפליי תרופה טובה, אבל הלפונקס הוא ברוב המקרים יותר אפקטיבי ממנו. כמובן שיתכנה מצבים אינדיבידואליים שבהם יהיה יותר השפעה לכדור המוגדר כפחות אפקטיבי, וכמובן שתמיד צריך לעבור את בירוקרטיית שיקול הדעת של הרופא המטפל בך. בהצלחה ושבת שלום. מני

29/08/2020 | 18:24 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן עדיף להעלות מינון הלפונקס. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה