שילוב שני אנטיפסיכוטים אטיפיים..................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/08/2020 | 19:44 | מאת: חיים

האם מותר לקחת אינווגה 6 מג ביחד עם סוליאן 400-600 מג ? האם זה שילוב מקובל או שזה מסוכן ?

16/08/2020 | 22:28 | מאת: מני

מבדיקה באינטרנט עולה שלכאורה השילוב אפשרי. קודם יש לנסות את עצת הדוקטור בתשובתו אליך לשאלה זו, שלפני שמשלבים את האינווגה, או - באם קודם היית מטופל באינווגה- לפני שמשלבים את הסוליאן, אזי צריך לנסות מינון מקסימלי של הכדור אותו התחלת לקחת קודם. כך לדברי הדוקטור. רק באם מינון מקסימלי לא עוזר אפשר לשלב מינון נמוך מהכדור אותו אתה מוסיף על הראשוני, ויתכן שתצטרך להנמיך את המינון של הכדור הראשוני, בשביל למנוע תופעות לוואי העלולות להיגרם מהשילוב. הדוקטור שלך (או גם של הפורום?) ינחה אותך איך בדיוק להוריד מהמינון של הכדור הראשוני או השני. השילוב בכל מקרה אינו מסוכן, אף שראיתי באתר של משרד הבריאות שהמשרד אינו ממליץ על שילוב שני אנטיפסיכוטיים אטיפיים, ואשר אין מימון מהקופות חולים אלא רק לכדור אטיפי מסוג אחד. שילוב אטיפיים אינו מועיל ברוב המקרים, כך שצריך לשקול היטב אם לטפל ב2 אטיפיים בו זמנית. כך מידע שצברתי. ונראה מה יענה הדוקטור של הפורום. בהצלחה.

29/08/2020 | 18:09 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה. אפשרי אך לא מומלץ בגדול. בקטן: לשיקולו הקליני של הרופא המטפל! תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה