מה הסיבה של אי קבלת המענה על שאלתי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/08/2020 | 22:04 | מאת: מני

שאלתי היתה ראשונה בתור, ובכל זאת היא היחידה שנשארה יתומה מבלי מענה דוקטורלי.. מהי הסיבה לכך דוקטור יקר? אם לא אקבל תשובה, אאלץ לקחתם (את המירו והפרייד) בנפרד, על אף האי נוחות שבכך (הרבה פעמים), לפחות עד שיגיע התור שלי לדוקטור שלי בתחילת ספטמבר הקרוב.. באם הסיבה היא שפשוט ברח לך דוקטור השאלה מהעין, אזי שאני מעתיק את השאלה שוב בתקווה לתשובה (ואאלץ לחכות עד לפעם הבאה שאתה עונה דוקטור; אתה אמנם לא חייב לי כלום דוקטור, אבל זה בלט לי ישר בעין שכולם ששאלו אחריי קיבלו תשובה חוץ ממני, על אף ששאלתי לפניהם..): ענית לי דוקטור שזה תלוי במינונים. אז אם אני נוטל 200 מיליגרם בבת אחת של פרייד, ומיד לאחר מכן 45 מיליגרם מירו, האם במינונים אלו (מינון מקסימלי של מירו אך מינון לא גבוה של אמיסולפריד) זה בסדר? אציין שגם הפרייד וגם המירו מעייפים אותי בשעות הסמוכות לנטילתם (בלבד), הפרייד רק מעייף והמירו אף מרדים (זמן לא רב, כשעה או קצת יותר/פחות מהנטילה). עד כעת נטלתי (כפי שציינתי בהודעה הקודמת) את הפרייד שעתיים לפני השינה, ומירו חצי שעה לפני השינה (כלומר- בהפרש של שעה וחצי). מעוניין מטעמי נוחות ליטול את שניהם יחד, באם יתאפשר.

02/08/2020 | 13:38 | מאת: אלון

הוא כתב לך תלוי במינונים כלומר במידה והרופא רשם לך את המינון הזה תקח את זה ללא חשש ואם אין לך תופעןת לוואי אין חשש

02/08/2020 | 22:54 | מאת: מני

הרופא רשם לי אמנם את המינונים אך לא אמר לי (וגם שכחתי לשאול אותו על זה) אם לקחתם יחד או בנפרד. בכל אופן, אכן כדאי שאנסה ואראה אם זה עושה לי ת.ל או לא, תודה!

03/08/2020 | 10:11 | מאת: אלון

הפסיכאטר שלך דרך קופת חולים? אתה יכול לצלצל למזכירות לבקש שהפסיכאטר יחזור אלייך לטלפון תשאיר לו הודעה ככה פעם ביקשתי אין סיבה שלא יחזור אלייך תגיד להם שזה דחוף בכל אופן אתה יכול לקחת את הכדור שמרדים אותך בערב ואת הכדור השני בבוקר למרות שנגיד אני לוקח סקרוול ואת הכדור החדש ביחד בלי הפרש זמן אז אני לא יודע אפ חייב הפרש זמן אבל תבקש מהמזכירות שהפסיכאטר יחזור אלייך הוא חייב

03/08/2020 | 21:42 | מאת: מני

תודה על המענה; מאחר ובמקרה שלי זה לא דחוף: אני נוטל את שתיהם בערב בהפרשי שעות, ורק מטעמי נוחות מעוניין לצרפם יחד, אף שאיני חייב לעשות דווקא כך, ולכן לא אטריח בכך את הפסיכיאטר, מאחר והייתי צריך לשאול זאת, תאורטית לפני זמן רב ועוד לא שאלתי (והסיבה שבפועל לא שאלתי- מאחר ולא היה לי כל נוחות עד אתה בלקחתם דווקא ביחד, דבר שלאחרונה התחדש, מכמה סיבות, שכן נוח לי ונוצר צורך בשאלה). בכל אופן אחכה לתור שלי בספטמבר, תודה בכל אופן. נ.ב לשאלתך:// הפסיכיאטר שלי כמובן ממומן על ידי קופת חולים (על פי עדכון הידוע לחוק ביטוח בריאות ממלכתי משנת 2015, אשר העביר את מימון הפסיכיאטרים במרפאות הקהילתיות מרשות משרד הבריאות לרשות קופות החולים, מאחר ופסיכיאטריה הועברה מתחום מדעי החברה לתחום הרפואי קליני לכל דבר ועניין) אף שאינו של קופת חולים אלא של בית חולים עצמאי בדרום הארץ (ברזילי). אף שפסיכיאטר צריך גם מטעמי אתיקה ומוסר (וכדומה) - לחזור ולענות למטופל כשיש צורך, בין שמדובר במרפאה קהילתית (שאז אכן הוא מחוייב, כדבריך, לענות, אך בשונה מדבריך- זה לא רק בפסיכיאטר מטעם קופות החולים אלא בכל פסיכיאטר הממומן על ידי קופות החולים, כלומר - לא פרטי; במרפאה קהילתית) ובין אם בפרטי. שוב תודה! מני.

03/08/2020 | 21:43 | מאת: מני

*עד עתה.

15/08/2020 | 16:51 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

החיבור אפשרי וכדאי תמיד להצמד להמלצת הרופא שלך ולא להמתין לתשובה בפורום שבסיסו התנדבות.

מנהל פורום פסיכיאטריה