חיתוך תרופות ממשפחת ssri

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/07/2020 | 14:11 | מאת: א

שלום, נחשפתי לתופעה הבאה ורציתי לדעת אם היא תקינה: אדם מקבל 75 מג סרטרלין/סרנדה ביום. ראיתי שחותכים לו את הכתור לחצי - כלומר 50 מג, ועוד רבע - כלומר 25 מג. הרבע בעיקר לא יוצא מדויק כל יום, לעיתים מעט גדול יותר ולעיתים מעט קטן יותר. האם נכון לנהוג כך? האם יכול להיות שנגרם לו נזק מאופן זה בו ניתנה התרופה לאורך זמן? תודה רבה

01/08/2020 | 21:06 | מאת: מני

בדרך כלל לא חייב שהחיתוך יהיה ממש מדוייק, אף שברור שכדאי, ולכן אין לחתוך ביד שאז זה בדרך כלל לא יוצא מדוייק, אלא בחותך תרופות, מתקן המיועד לכך. אפשר לרכוש כזה למשל בסופר פארם, שם זה עולה 20 שקל ו90 אגורות (בדקתי באתר סופר פארם אונליין, מאמין שאותו מחיר גם בחנויות שלהם), לא הוצאה גדולה יחסית.. מה גם שזו הוצאה חד פעמית (זה לא אמור להישבר, מנסיון). בהצלחה.

01/08/2020 | 21:33 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

למינונים הללו עדיף להשתמש במינון ה50 מג

מנהל פורום פסיכיאטריה