סימבלטה 30 מ״ג והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/07/2020 | 21:28 | מאת: הדר

שלום אני לוקחת סימבלטה 30 מ״ג עקב חרדות ובנוסף זה עוזר לי לכאבים בעצם הירך אך אני לא מצליחה לישון (ואם ישנה אז זה ממש מעט) יש תרופה אחרת שאוכל לנסות במקום או מה ניתן לעשות ? אודה לתשובה תודה רבה !

05/07/2020 | 22:38 | מאת: מני

לא ציינת זמנים: מתי את נוטלת את הכדור (בוקר או ערב) וכמה זמן את כבר לוקחת סימבלטה וכמה זמן נמצאת התופעה. באם רק התחלת לקחת ואת לוקחת אותו בערב, אזי מכיוון שהוא גורם לך לעירנות יש להעביר אותו לבוקר; ביום ההעברה, אל תיקחי בבוקר הסמוך ללילה האחרון בו לקחת אלא תחקי עד לבוקר שלמחרת, כלומר - יום וחצי לאחר הכדור הקודם. לא אמור להיות מזה תופעות גמילה. באם את כבר נוטלת בבוקר אך את בתחילת הטיפול, יש לחכות שבועיים עד שלוש ורק אם לא עובר ומציק מאוד - להחליף טיפול. באם את נוטלת בבוקר ועבר מספיק זמן עם התופעה והיא מציקה מאוד, אזי אכן כדאי להחליף לטיפול אחר אצל הפסיכיאטר, אבל מכיוון שסימבלטה היא כמדומני התרופה הפסיכיאטרית שהכי מתאימה גם לכאב, כנראה שתצטרכי ״לפצל״ לשתי תרופות: אחת לחרדה (אשר לא תעזור כנראה לירך..) ואחת אחרת לירך. בהצלחה!

11/07/2020 | 09:03 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה.

מנהל פורום פסיכיאטריה