ליתיום שנים רבות ורעידות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/06/2020 | 09:45 | מאת: גילנף

שלום רב , הנני מטופל בליתיון 600 מ"ג מזה ארבעים שנה . בשנה האחרונה מופיע רעד אופוזיציונלי בידיים . האם קשור לטיפול הממושך ? יש לציין שהנני סובל מאטקסיה ציריבלרית ובמעקב נוירולוגי . שאלתי שוב - ליתיום או בעיה אחרת ? בברכה

20/06/2020 | 20:55 | מאת: מני

זה יכול להיות מהטיפול הממושך בליתיום וזה יכול להיות מבעיה אחרת. בכל מקרה, באם חייב להמשיך עם הליתיום ואין תרופה חלופית מתאימה- צריך קודם לנסות תוסף טריבמין (שילוב של ויטמיני b מסויימים (1, 9 ו12)) באם מדובר ברעד קל, ובאם יותר חמור או שלא עוזר- לפנות לרופא על מנת לקבל טיפול מתאים לרעד. בדרך כלל זה יעזור גם באם נגרם מהליתיום וביחד איתו. בהצלחה! נ.ב אני כותב את התשובה הנ״ל מתוך מה שהרופא אמר לי כשנטלתי ליתיום והופיע רעד.

04/07/2020 | 20:50 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן כן.

מנהל פורום פסיכיאטריה