שאלה לגבי התנגשות בין סרטרלין לויטמין K

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/05/2020 | 14:38 | מאת: י

האם ייתכן ששילוב תוסף ויטמין K פוגע ביעילותה של התרופה או מתנגש בצורה כלשהי עם סרטרלין SSRI? אני מטופל בסרטרלין, לאחרונה החלתי לקחת ויטמין K ואני שוקל להפסיק בעקבות תחושת תופעות לוואי של סחרור וכאבי ראש.

10/05/2020 | 20:18 | מאת: מני

אין התנגשות ביניהם. אין תופעות לוואי מויטמין k, גם לא מעודף שלו (אם יש עודף זה מופרש בשתן בלי בעיה). אולי הייתה סחרחורת סתם כך, או מחוסר שתיה או מסיבה אחרת?

12/05/2020 | 18:05 | מאת: י

תודה על התשובה, סביר להניח שמדובר בשינוי ברמת המתח הנפשי במיוחד עכשיו בתקופת הקורונה כשחיים באי וודאות לגבי העתיד.

12/05/2020 | 22:24 | מאת: מני

אולי..

16/05/2020 | 19:27 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

עודף ויטמין K איננו מופרש בשתן שכן מדובר בויטמין שהוא מסיס בשומן. ישנה אינטרקציה בין החומרים ונדרשת הערכה. בהצלחה

17/05/2020 | 01:21 | מאת: י

תודה לך על התשובה בהחלט נראה כי ישנה התערבות בין ויטמין K והתרופה, בשלב זה החלטתי לא לקחת ממנו עד שאסיים את הטיפול ב SSRI מאחר והרגשתי השפעה שלילית עם השילוב בין ה 2.

17/05/2020 | 13:26 | מאת: מני

מצטער על תשובתי, עניתי בלי להיות בטוח במאה אחוז, מהזיכרון בלבד, ויתכן שבילבלתי את k בויטמין אחר שכן מופרש בשתן, סליחה ולהבא אהיה זהיר יותר באם אענה.

מנהל פורום פסיכיאטריה