איתור מטפל לחולת סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/02/2020 | 05:38 | מאת: עזי

אחותי בת 70 לקתה בהתקפי סכיזופרניה מספר פעמים. בכ ז הצליחה להקים משפחה וכיום הינה סבתא אהובה. אני היחיד שמוכנה להקשיב לו כאשר מחלתה צפה.בעבר טופלה עי רופא כ 30 שנה שהלך לעולמו והצליח בסיוע הזיפרקסה. מאז פוסלת כל רופא לאחר מפגש אחד או שניים.המאמץ לזמן אותה לרופא עולה בדמים. מתקשה לראות בהם ברי סמכה.נדדנו בין 4 פסיכיאטרים. מבקש הפניה לבר סמכא מוכר בקהילת הרופאים בניסיון להביאה ליצור קשר טיפולי יעיל שיעלה לנו במאמץ שיכנוע בלא שנרפה. אודה על הושטת יד

22/02/2020 | 20:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נראה שהבעיה איננה בפסיכיאטר אלא במטופלת עצמה. כל פסיכיאטר ידע לטפל היטב בסכיזופרניה על כן כדאי להתמיד ברופא אחד ולא להחליף רופאים שלא יועיל.

מנהל פורום פסיכיאטריה