סכיזואפקטיב שאלה כללית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/12/2019 | 10:11 | מאת: מלי

שלום רב, רציתי לדעת באופן כללי האם אדם שמוגדר כסכיזואפקטיבי ייתכן ויחול אצלו התקף מאני לחודש-חודשיים, ואז הוא "יתאזן" אך ללא כל שינוי תרופתי שאמור לאזן אותו ויהיו בו רק תסמינים סכיזופרניים בלי תסמינים של הפרעת מצב רוח? כלומר, התנהגות מוזרה, מחשבות פסיכוטיות קצת, התנהגות לא "נורמטיבית" אמירת דברים מוזרים, התנהגות ללא מצפון וכו' וכו' אך עדיין לא בהכרח יראו את הפרעת המצב רוח? והאם ייתכן המעבר הזה לבד ממצב מאני של שינה 3 שעות בלילה במשך חודש וחצי (שזה היה התסמין הבולט ביותר למאניה בצירוף של עוד כמה תסמינים) ואז פתאום החל לישון יותר שעות בלילה.. (לדעתי עדיין בהיפומאניה אך בגלל שאין את בעיות השינה זה מעט פחות מובהק, אך קיימים עדיין 3 תסמינים מאניים אחרים) המחלה מאוד מתעתעת ולכן קשה לי להבין האם זו אופציה אפשרית בכלל שהיפומאניה תחלוף מעצמה ותיעלם מעט אך תישאר ההתנהגות חזרת העקבות של הצד הסכיזופרני.. האם יש מאמרים בנושא סכיזואפקטיב שאני יכולה לקרוא מעבר למה שיש באינטרנט? קראתי על זה כל כך הרבה ועדיין יש לי שאלות כל כך רבות ולא יודעת ממי יכולה לקבל תשובות

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לזכור שקיימת צורה מעורבת של מניה ודכאון כשהם מעורבבים יחד. בכדי ללמוד על הנושא יותר לעומק אפשר לפנות לספר של קפלן וצדוק.

מנהל פורום פסיכיאטריה