בן זוגי שקרן פטולוגי ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/11/2019 | 09:24 | מאת: שירן

לאחרונה גיליתי שבן זוגי מזה שנתיים וחצי הוא שקרן פטולוגי. במהלך כל הזוגיות שלנו הוא סיפר לי שהיו לו חיים מאוד קשים ושיש לו מאניה דיפרסיה . דיברתי עם אמו ונוכחתי לדעת שלעולם לא הייתה לא מחלה כזו, הוא בחיים לא אובחן בשום מחלה אחרת . כשהוא היה אצל פסיכולוג ופסיכאטר הם אמרו שהוא נורמלי. הוא מספר את הסיפור הזה משנת 2015 , גם לחברה הקודמת שלו. אמר שהיה קטן (בן 14) לא היה בבית חצי שנה ושהיה אצל 37 פסיכולוגים ופסיכאטרים ושלקח כדורים נגד מאניה ואז הפסיק כי עשו לו רע . בנוסף שיקר לעוד המון דברים . אני רוצה לדעת איך לגשת אליו כדי שירצה לקבל טיפול

24/11/2019 | 19:40 | מאת: מני

אני חושב שהגישה הישירה- כלומר, להגיד לו בפנים שאת יודעת שהוא משקר ושהוא מעולם לא היה חולה במאניה דפרסיה וכדומה, זו הגישה הכי טובה. זה גישה שתגרום לו מיד להתקפל ולומר את האמת שהוא שקרן פתלוגי ואז תגידי לו ששקרן שכזה, שקרן כפייתי, צריך טיפול אצל פסיכולוג וכדומה שיסביר לו את שרש הבעיה וכיצד להיפטר מההרגל הרע של לשקר, ושמאוד כדאי לו ללכת מיידית לטיפול. כך אני חושב. יתכן שהדוקטור יגיד אחרת, וכדאי שאם את יכולה לחכות למענה של הדוקטור, אז לחכות.. בהצלחה!

01/12/2019 | 01:45 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן צריך לבדוק מה משרתים השקרים הללו אצלו וזה כדאי לעשות במסגרת טיפול משולב תרופתי ושיחתי.

מנהל פורום פסיכיאטריה