איך פסיכיאטר יאבחן כזה אדם?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/11/2019 | 08:40 | מאת: יוני

שלום, איך פסיכיאטר יאבחן אדם שאנס והתעלל מינית בבן שלו שבן 3-4? אני מבין שאי אפשר לאבחן בלי לדבר עם בן אדם ובטח ובטח שלא על פי שאלה אינטרנטית בת מספר מילים, אני לא שואל בשביל "הגדרה מדוייקת על האבחנה בדיוק" אלא פחות או יותר "באופן כללי", להבין ב"איזה משפחה" של הפרעות מדובר (אם אפשר משהו יותר ספציפי אשמח). לקבל הגדרה מסויימת יעזור לי לקרוא על זה, לקבל איזשהו רקע, וכך אולי קצת להבין בן אדם שאני מכיר (כרגע אני במצב של "הלם משתק" וחוסר הבנה טוטאלי). תודה רבה, יוני

20/11/2019 | 14:45 | מאת: מני

הפרעת סטיית מין.הפרעה פסיכו-סקסואלית (שאינה פסיכוטית).הפרעת אישיות סוציופתית (=נגד חוקי החברה). תלוי באיזה מהדורה של הdsm. במהדורה האחרונה - פארפילייה, שם כולל להתגרות מינית ממשהו שאינו נחשב מיני. ראה בקישור הבא: https://www.betipulnet.co.il/lexicon/סטיות_מיניות/

24/11/2019 | 04:32 | מאת: מני

או הכי פשוט- פדופיליה..

01/12/2019 | 01:34 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן

מנהל פורום פסיכיאטריה