האם מדובר בסכיזופרניה או לא???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/10/2019 | 22:56 | מאת: דנה

שלום. אמא שלי הייתה במצב פסיכוטי 10 שנים, מהשנה הראשונה ועד לשיא המצב הלך והדרדר מהבחינת הזיות , חששות רדיפה קונספירציה ועוד. היא אובחנה במיון עפ סכיזופרניה ובעקבות כך קיבלה טיפול תרופתי אנטי פסיכוטי במשך חצי שנה. אחרי 3 חודשים כבר נראה שיפור ניכר מאוד. לאחר חצי שנה הפסקנו את הטיפול בגלל תופעות לוואי קשות. עבר חצי שנה מאז התרופה האחרונה והיא במצב תקין נפשית. תופעות לוואי , חלקן מתחילות להיעלם. 1. האם יכול להיות שהמצב הפסיכוטי יחזור? 2.האם במידה ולא חזר עד כה יכול להיות שמדובר באפיזודה חד פעמית? 3.תוך כמה זמן מהפסקת הטיפול מצב פסיכוטי חוזר בדרך כלל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/10/2019 | 23:54 | מאת: מני

בדרך כלל נהוג לקחת טיפול במשך שנתיים על מנת למנוע שהמצב הפסיכוטי לא יחזור. ישנם כאלו שאומרים שנה וחצי, ויש גם שאומרים לקחת לפחות חצי שנה. שמעתי זאת בעצמי מכמה פסיכיאטרים שטיפלו בי לאחר מצב פסיכוטי, זה של המחלקה אמרה חצי שנה, זה שטיפלה בי ראשונה אמרה שנה וחצי, ובאינטרנט ראיתי פסיכיאטר שכותב שנתיים. יתכן שזה גם תלוי בעוצמת המצב הפסיכוטי, דבר שרק פסיכיאטר מומחה יכול להעריך. על כל פנים היוצא מכל זה הוא שאכן יתכן שהמצב יחזור אם היא לקחה רק חצי שנה, אך יתכן גם שזו אפיזודה חד פעמית ואין ממה לחשוש. נראה הכי טוב להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה שיעריך את מצבה ויראה את המפה לפניו, תופעות לוואי מול טיפול נאות במצבה, ויתכן שיתן לה כדור אחר שיעשה פחות תופעות לוואי או שלא יעשה לה כלל תופעות כאלו. בהצלחה!

ישנם מספר מדדים שהפסיכיאטר לוקח בחשבון בכדי להחלט לכמה זמן לתת את הטיפול- כדאי לגשת להערכת פסיכיאטר!

מנהל פורום פסיכיאטריה