סכיזופרנייה לעומת מאני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/08/2019 | 12:50 | מאת: בני

שלום דוקטור רציתי לדעת עם יש כזה דבר מצב של מאנייה עקב תרופה כמו וולבוטרין נרדיל או מהטריציקליים ועם אכן יש איך זה הגיוני ? בדרך כלל אני מרגיש עצוב ודיכאוני עד כדיי כך שאין לי חשק לצאת מהבית לעבודה , וכשיש לי מצב רוח אני פתוח להכל אני נהפך להיות לארג ודווקא כן משתף פעולה וכשהתרופה מפסיקה לעבוד אין לי חשק לכלום ואני מרגיש שאני הולך להשתגע כי אני סובל כאבים לכן אני שואל שאלה העם יש סכיזופרנייה עם התקפות מאניות והעם זה מסוכן להיות במאנייה ימים שלמים ( כמובן שלישון טוב ולא לדבר עם עצמי לבד ) פשוט הרגשה אילעית שמיתחשק לי לפטפט הרבה , אין מצב לדבר עם אנשים סתם זרים

26/08/2019 | 08:19 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

למניה יש קריטריונים מאוד ברורים ולא די ראש במצב רוח טוב בכדי לאבחן. תבקש מהרופא שלך שיאבחן אותך

מנהל פורום פסיכיאטריה