התכווצויות.....................

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/08/2019 | 13:35 | מאת: דני

שלום דוקטור אני כבר זמן רב סובל מהתכווצויות שונות באזורים שונים בגוף, לאחר בדיקות רפואות התברר שזה נובע ממצב נפשי, על מנת להתמודד עם הכאבים למדתי טכניקה של להתבונן ולשים לב למקום הכואב מתוך קבלה וללא שיפוטיות, הרגשתי שזה אכן די עוזר,לקבל את ההתכווצויות במקביל הלכתי לפסיכולוג שמתמחה בהיפנוזה והוא גם דוקטור לנוירוביולוגיה וגם מורה רוחני (שמאמין שכאשר חושבים מחשבה מסוימת היא לבסוף תתרחש, אם אדם חושב הרבה על סרטן זה בסוף יהיה לו ,הוא טוען גם שהצליח לתקן את השלט של הרכב בעזרת העברת אנרגיות). בכל אופן שתיארתי לו את השיטה שאני עושה שאני נותן תשומת לב למקום מסוים מתוך קבלה וללא שיפוטיות, הוא מיד שלל את השיטה וטען שזה יכול רק לחזק את ההתכווצויות , מה דעתך על כך? כי לי נראה שהוא אמר את זה בגלל התיאוריה שלו שכל מחשבה שחושבים עליה היא תקרה ולא מתוך מקום מדעי.

12/08/2019 | 13:57 | מאת: דני

חשוב לציין שהטכניקה של ההתבוננות והתשומת לב למקום לימדה אותי פסיכולוגית ולא מעצמי הבאתי זאת.... ובעצם מה שקורה שיש פה סתירה בין אנשי מקצוע שמבלבלת אותי. רציתי לשמוע גם את דעתך תודה רבה מראש.

12/08/2019 | 19:37 | מאת: דני

* חבל שלא ניתן לערוך את ההודעה במקום לפתוח עוד תגובה. כמו שכתבתי אותו פסיכולוג-נוירוביולוג כתב שהשיטה הזו רק מחזקת את ההתכווצויות, שכחתי לציין שהוא אמר שהסיבה היא שכל מה שנותנים לו תשומת לב הוא מתחזק ולכן גם כאשר אני מקבל את ההתכווצויות הללו ללא שיפוטיות הם יתחזקו.

17/08/2019 | 19:04 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ראשית אומר שאין דרך להעריך ללא בדיקה . הייתי ממליץ לעשות cbt ולהצמד לטכניקה שהוכיחה את עצמה כיעילה במקרים כגון אלו. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה