אני סובל מחרדה מינון השימוש בכדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/06/2019 | 10:31 | מאת: ג

היי אני סובל מחרדה ואני. רוצה משהו שיפחית אותה במצב שחרדה מיידית כמה. כדורים של אלפרליד מומלץ לקחת כאשר כדור אחד הוא חצי מ״ג. את המרשם קיבלתי מפסיכיאטר בעבר

30/06/2019 | 16:28 | מאת: מני

מנסיון שלי ושל דוד ודודה שלי עם כדור זה (הנקרא גם, בחברת פריגו- קסאנגיס, ובחברת כצט- אלפרליד) - כדאי מאוד לבקש (מהרופא משפחה אפילו), להעלות למינון של 1 מיליגרם (שפחות מזה זה ברוב המקרים חסר השפעה וסתם מקור לתופעות לוואי) ולקחת כדור 1 או 2 ביום לפי הצורך.לדוגמה 1 בבוקר ואחד בצהריים או לפני השינה, כל אחד והזמן שהחרדה ״משתלטת״ עליו.לפעמים כשממש קשה ניתן לקחת עד מקסימום של 3 ביום (כך אמר לי הרופא. והוא אמר לי שזה ככה לכולם ולא משנה באיזה מקרה כמעט, ש3 זה המקסימום) אבל זה לא מומלץ בעיקר מהסיבה שהגוף יתרגל לכדור ואז תיווצר התמכרות וההשפעה תהיה פחות אפקטיבית וכו׳. כמובן שחשש להתמכרות וחוסר אפקטיביות יכולה להיות גם מלקיחת 2 ביום ואפילו אחד ביום (אף שב1 החשש יותר קטן) אבל כמובן שחרדה היא חרדה וצריך לטפל בה וקסאנגיס (אלפרליד) הוא מאוד חזק בשביל חרדות, יותר מכדורי הרגעה אחרים כמדומני, כך שמאוד כדאי שאם כבר לוקחים אותו- הוא יהיה על 1 מילגרם. אלא אם כן תנסה ותראה ש1 מיליגרם גורם לך למצבים לא נעימים כמו דיכאון קשה ובלבול ומחשבות של חוסר ערך עצמי למשל וכו׳ (שזה יכול להיגרם לאו דוקא מהאלפרליד, אבל אין כאן מקומו כרגע) שאז באמת מומלץ לחזור לחצי מיליגרם ואם גם הוא גורם לזה להחליף לכדור אחר. סליחה על האריכות, זה מדאגה לשלומך :) . אם תרצה עוד מידע על הכדור הזה, אוכל להגיד לך. כמובן שתמיד עדיפה תשובה של דוקטור, גם בגלל הסמכות שבזה ושלא יהיו אי אלה חוסר דיוקים ממי שאינו דוקטור, אך לבנתיים עד שהוא יענה הרי התשובה לפניך.. בהצלחה!

10/07/2019 | 15:15 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אינני ממליץ על טיפול זה בחרדה וזאת בשל פןטנציאל ההתמכרות מכך. ישנם טיפולים אחרים ועדיפים מאוד!

מנהל פורום פסיכיאטריה