שאלה סימבלטה מאה חמישים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/06/2019 | 14:01 | מאת: עדי

שלום דוקטור רציתי לדעת עם המינון המקסימלי של סימבלטה יכול להגיע במיקרים נדירות ל 150 מיליגרם ובכלל לדעת עם זו תרופה בטוחה לשנים ארוכות עם בכלל גם אין לה סיכונים רבים של תופעות לאווי

16/06/2019 | 18:18 | מאת: מני

אני לא תחליף לתשובה של הדוקטור אך למיטב ידיעתי המקסימום האפשרי הוא 120 מיליגרם.(איני יודע אם 60 פעמיים ביום או 120 בבת אחת מכיוון שהוא מושהה, ועל זה בטח הדוקטור יענה.) הכדור יחסית בטוח לשימוש גם לשנים ארוכות (מנסיון עם דוד שלי) ואינו בעל תופעות לוואי רבות כל כך (ג״כ מניסיון כנ״ל), כך זה בדרך כלל. הכי הרבה לא יזיק לנסות אותו, הכדורים האלו אינם מסכני חיים אם לוקחים במינון שקבע הרופא, הכי הרבה זה יכול שלא להתאים. בהצלחה! כל טוב! (ונראה מה תהיה תשובת הרופא)

30/06/2019 | 13:45 | מאת: עדי

בסדר אבל השאלה היא ממש פשוטה האם היו מצבים ממש נדירים שהגיעו עם סימבלטה ל 150 זאת סך הכל השאלה

30/06/2019 | 17:40 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

המינון המומלץ הינו עד 90 מג בלבד!

04/07/2019 | 05:17 | מאת: מני

יוצא מתשובת הרופא ש150 לא בא בחשבון. אולי אם כבר 120 (שמעתי על מישהו שלוקח כזה מינון), למרות שכפי שכבר ענה הדוקטור המינון המומלץ הוא 90 מיליגרם, ואם זה לא עוזר- צריך כנראה להחליף לכדור אחר או להוסיף לסימבלתה עוד משהו. הסימבלתה הרי הוא לא הכדור היחיד שקיים למצבים כאלו, ובהחלט יש דברים שאפשר לשלב איתו. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה