כמה מפגשים עם פסיכיאטר דרושים לאבחון OCD?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/06/2019 | 19:13 | מאת: יותם

שלום רב, אני סובל מבעיה רפואית שנים ארוכות, ואני בטוח כי היא פיזיולוגית. התייעצתי עם רופאים רבים בנושא, ללא הועיל. הרופא האחרון העלה את האפשרות שיש מרכיב נפשי טורדני-כפייתי לבעיה שלי, והפנה אותי לפסיכיאטר לצורך אבחון וקבלת חוות דעתו בטרם הוא ימשיך בבירור מצבי הרפואי הפיזיולוגי. שאלתי היא: כמה מפגשים עם הפסיכיאטר דרושים על-מנת שיחליט אם התסמינים עליהם אני מתלונן נובעים מהפרעה טורדנית-כפייתית או לאו? תודה, יותם

13/06/2019 | 22:14 | מאת: אבי בוכריס

אותי הפסיכיאטר איבחן כocd אחרי מפגש אחד. זה תלוי מאוד באיזה מקרה מדובר. בדרך כלל לפי דעתי מספיק מפגש אחד עם שאלות המתאימות. בהצלחה ורפואה שלימה

30/06/2019 | 17:59 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שיתוף פעולה מלא ואמיתי עשוי לקצר מאוד את זמן ההערכה.

מנהל פורום פסיכיאטריה