שלום דוקטור. זה שוב אני (בקשר לאריפליי והויפאקס אקס-אר, שאלה אחרת):

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/05/2019 | 23:01 | מאת: מני

רציתי לשאול בבקשה: את האריפליי לקחתי בהתחלה בלילה, אחרי זמן הפסיכיאטר העביר לי אותו לבוקר (כי הוא מעורר, כך הוא הסביר.ואין לי מושג למה בהתחלה נתנו לי אותו בלילה. מי שנתן לי אותו בלילה זה הפסיכיאטר הראשון שלי (כששהיתי בחו״ל), והשני (כשהגעתי לארץ) הוא זה שהעביר לי אותו לבוקר. רציתי לדעת: האם הם לא חולקים אחד על השני ובאמת בהתחלה צריך לתת אותו בלילה (אולי בשביל לא להרגיש את התופעת לוואי של עצבנות ועוררות יתר שלו (או תופעת לואי אחרת?) ואחר כך להעביר אותו לבוקר , אחרי שהגוף כבר התרגל לתרופה ואז עדיף שיהיה תגובת עוררות מה ? בכל אופן, לא זה מה שבאתי לשאול ושאלתי זאת רק בדרך אגב, לידע הכללי. שאלתי היא: (אני מני שענית לו בהודעה שמתחילה בכותרת ״אריפליי וויפאקס אקס אר״) תמיד לקחתי ראשון על הבוקר קצת אחרי הקימה את האריפליי, שאני לוקח אותו כבר יותר משנה (לפחות עד הביקור הבא אצל הפסיכיאטר שאמר שיתכן שיוריד לי בביקור הבא את מינון האריפליי הנוכחי), ואחר כך כשנוסף לי חצי שנה אחריו גם הויפאקס בגלל דיכאון - התחלתי לקחת את הויפאקס בהפרש של שעתיים מהאריפליי, אחריו. אבל קראתי רבות באינטרנט שאריפליי הוא גם מתגבר לכדורים אחרים של דכאון. אף שבמינון של 20 לא זה המטרה שלו. שאלתי היא כזו: האם להמשיך לקחת על הבוקר את האריפליי ולאחרי שעתיים את הויפאקס כפי שעשיתי עד כעת, או להחליף את המקום ולקחת קודם ויפאקס על הבוקר ולאחרי שעתיים אריפליי? ובמידה וזה הדבר הנכון ביותר לעשות, האם זה יכול לעזור גם שהדיכאון יפחת (ואז לא אצטרך לכדור נוסף בכלל וכו׳ כמו שהצעתי בהודעתי הקודמת? או שמא אין משמעות כלל לאת מי לוקחים ראשון? אודה לך מאוד דוקטור על תשובתך מראש. תודה רבה!

30/05/2019 | 14:20 | מאת: מני

דוקטור, הדיכאון שלי גובר. אנא ממך דוקטור, תכתוב לי איזה פרטים להוסיף על מנת לקבל את הכדור המתאים (בהוספה לויפאקס). תודה רבה מראש!

01/06/2019 | 21:41 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אין חשיבות משמעותית של מה נלקח קודם שכן מדובר באפקט מתמשךשל פעולת התרופה ולא ברמת הקיבה.

מנהל פורום פסיכיאטריה