משמעות מונחים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/05/2019 | 04:55 | מאת: לירון

שלום דר', אולי תוכל לעזור לי במשמעות הדבר. אני סובל מפוסט טראומה כתוצאה מאירוע מסויים וללא רקע פסיכיאטרי. הפסיכיאטר כתב כך, אבחנה: PTSD אי שקט פסיכומוטורי בינוני / אפקט: לבילי ירוד / מהלך החשיבה: מדבר בצורה אקספנסיבית בתוכן: ללא עדות למחשבות שווא. יש סימפטומים של PTSD ללא עדות להפרעות בתפיסה / שיפוט: שמור / תבונה קיימת חשוב לי להבין את משמעות שלושה מונחים: אי שקט פסיכומוטורי בינוני, אפקט: לבילי ירוד ומהלך החשיבה: מדבר בצורה אקספנסיבית הסבר למונחים, והאם מונחים אלו משוייכים/ כתוצאה מפוסט טראומה? או שזהו אבחנה נפשית שלא קשורה לפוסט טראומה? אשמח להסבר תודה רבה!

25/05/2019 | 22:19 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אפשר תמיד לשאול את הרופא הבודק מכל מקום האי שקט פסיכומוטורי מעיד על התנועתיות של הנבדק בעת הבדיקה אפקט לבילי מעיד על השתנות האפקט הבדיקה בצורה מהירה האספנסיביות מעידה על מנעד רחב של התיאור הריגשי תרגיש טוב

26/05/2019 | 03:07 | מאת: לירון

תודה על תשובתך, שלושת איפיונים אלו יכולים להיות כתוצאה מפוסט טראומה קשה? אשמח לתשובתך.

מנהל פורום פסיכיאטריה